luni, 2 noiembrie 2009

Toate spitalele intră de luni în carantină, vaccinarea pandemică este devansată !!!

Luni, 02 noiembrie 2009 Sursa: Ziare.ro Autor: Ziare.ro



Ministerul Sănătăţii a dispus ca toate unităţile spitaliceşti din ţară să intre, începând de luni, în carantină, a anunţat secretarul de stat Adrian Streinu-Cercel, vizitele fiind limitate în incinta unităţilor.
Ministerul Sănătăţii a decis devansarea campaniei de vaccinare contra gripei porcine pentru 26-27 noiembrie, numărul cazurilor ajungând în România la 555, dozele de vaccin necesare fiind produse de Institutul Cantacuzino, a anunţat, luni, secretarul de stat Adrian Streinu-Cercel.
Totodată, Ministerul Sănătăţii a anunţat că renunţă la cumpărarea vaccinurilor de pe piaţa internaţională, pentru că acestea ar ajunge în România de-abia în 2010 şi ar fi prea târziu.
"Primele 1.300.000 de doze vor fi utilizate pentru vaccinarea personalului medico-sanitar şi pentru cea a elevilor de liceu şi a studenţilor din cele două mari focare, Iaşi şi Bucureşti. O parte dintre cele 1.300.000 de doze vor fi utilizate pentru imunizarea persoanelor angajate în cadrul poliţiei de frontieră de la graniţa cu Ucraina şi a locuitorilor din zona respectivă", a declarat Streinu-Cercel.
Ministerul Sănătăţii a alocat 27 de milioane de lei pentru spitalele din zonele afectate de gripă porcină, care au nevoie de medicamente antivirale.
Pe 30 octombrie, Adrian Streinu-Cercel a declarat pentru NewsIn că vaccinul produs de Institutul Cantacuzino este făcut, dar nu poate fi folosite, pentru că testele se vor definitiva de-abia la sfârşitul lunii noiembrie. " Dacă pun pe piaţă un vaccin care nu are aprobare şi se întâmplă ceva, pot să mă sinucid", a adăugat Streinu Cercel.
Sâmbătă, Streinu-Cercel a precizat pentru NewsIn că Ministerul Sănătăţii a trimis cereri pentru dozele de vaccin contra virusului H1N1 de care are nevoie urgentă către Novartis, Baxter, Pasteur şi GlaxoSmithKline, urmând ca acestea să răspundă pozitiv sau negativ în următoarele 24, 48 de ore.
"Sperăm că ne vor da vaccinul, deocamdată nu pot spune ce şanse avem. Aştept răspunsul lor în 24-48 de ore", a spus Streinu Cercel, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii. Vaccinurile, deşi sunt produse de diferite nstitute, au aceeaşi tulpină, deci şi aceleaşi efecte, iar efectele secundare sunt minore (durere la înţepătură, o uşoară mâncărime), a explicat acesta.
Conform declaraţiilor specialiştilor, rata de atac a îmbolnăvirilor cu A/H1N1 poate fi de 30%, la nivel mondial, iar rata de mortalitate în cazul acestor îmbolnăviri poate ajunge la 2,5%.
Simptomele infecţiei cu virusul gripal A/H1N1 sunt asemănătoare cu cele ale virozelor respiratorii, adică rinoree, jenă în gât, febră de peste 37 grade, stare generală proastă.


Comentariul meu:
Dumnezeu sa ne ajute si in aceasta incercare grea si sa birum vrajmasul. Amin!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu