miercuri, 23 septembrie 2009

Din porcariile celor care nu ne reprezinta: "EBA: Nu fumez, dar sunt de acord cu legalizarea marijuanei'


Raport pentru EBA: Comisia prezidentiala sustine dezincriminarea consumului de droguri si sexul comercial


Raportul comisiei Prezidentiale pentru Analiza Riscurilor Sociale si Demografice nu vine numai in intampinarea problemelor din sistemul romanesc de asistenta sociala, ci si in ajutorul viziunii mezinei presedintelui, europarlamentara Elena Basescu, fata de problema drogurilor.
Aspru criticata de catre politicienii rivali ai tatalui sau pentru pozitia sa fata de legalizarea marijuanei, EBA primeste prin raportul prezidential o incurajare pe umar: documentul propune printre altele dezincriminarea consumului de droguri si legalizarea sexului comercial, sustinand ca astfel pot fi reduse, in anumite conditii, unele riscuri privind sanatatea publica.

Strategie de descurajare a consumului de droguri
In cazul consumului de droguri ilegale, Comisia propune 'dezincriminarea consumului de droguri - nu a traficului! - pentru a aduce la 'suprafata' consumatorii' si a descuraja aceasta practica.
'Consumul de droguri trebuie descurajat, dar cu diferentele de rigoare intre drogurile usoare si drogurile tari, in special cele injectabile precum heroina, care au efecte negative devastatoare. Incriminarea consumului produce efecte secundare grave precum refolosirea seringilor, care conduce la transmiterea unor boli grave. Este imperativa si mentinerea programelor si serviciilor de interventie stradala dezvoltate de catre ONG-uri si finantarea acestora de la bugetele locale, intrucat asigura reducerea riscurilor prin asigurarea persoanelor consumatoare de drog injectabil a seringilor de unica folosinta in schimbul celor deja folosite', se arata in documentul comisiei.

RAPORTUL COMISIEI PREZIDENtIALE


Seringi sterile gratuite pentru dependenti
In acest sens, autorii raportului prezidential sustin introducerea, in cartierele cu multi dependenti de droguri injectabile, a unor automate cu fise si cu seturi sterile de injectare, la fel ca in unele tari europene, pentru a preveni refolosirea seringilor si proliferarea infectiei cu virusul HIV.
Raportul aminteste ca recent s-au deschis in multe orase ale tarii, precum Brasov, Bacau, Galati, Hunedoara, Braila, Iasi, Bucuresti, magazine care vand produse etnobotanice ce au acelasi efect ca drogurile ilegale usoare. 'Efectele lor sociale nu par a fi vizibile. (...) Incriminarea consumului produce efecte secundare grave precum refolosirea seringilor care conduce la transmiterea unor boli grave', se arata in documentul citat.
Tema legalizarii prostitutiei a mai fost a abordata in trecut de catre politicienii romani. Unul dintre partizanii aceste idei este si secretarul general al PDL, Vasile Blaga. La o scoala de vara a partidului din anii trecuti, el pleda pentru dezincriminarea comertului sexual. 'Daca nu se va legaliza prostitutia, lucrurile vor merge din ce in ce mai rau pentru femeile care practica aceasta meserie', clama Blaga, fluturand si perspectiva scaparii de sub controlul statului a acestui fenomen.
Prezervative pentru prostituate de la bugetul de stat
Legat de prostitutie si raspandirea infectiei cu virusul HIV, membrii Comisiei propun, in raport, legalizarea 'sexului comercial' si infiintarea de servicii si centre de specialitate prin intermediul carora femeile care il practica sa poata beneficia pe langa serviciile de asistenta medicala, sociala si psihologica si de prezervative oferite gratis.
'Legalizarea sexului comercial (nu si a intermediarilor de servicii sexuale) ar fi o posibilitate de control a bolilor cu transmitere sexuala. Impunerea unei astfel de masuri in absenta unei analize bazate pe experienta altor state si in functie de particularitatile Romaniei ar putea genera totusi efecte nedorite. infiintarea de servicii si centre de specialitate prin intermediul carora femeile care practica sexul comercial sa poata beneficia pe langa serviciile de asistenta (medicala, sociala, psihologica) si de prezervative oferite gratis ar ameliora insa situatia acestora', se mai arata in documentul intocmit de Comisia prezidentiala.


EBA: 'Nu fumez, dar sunt de acord cu legalizarea marijuanei'

Masurile propuse de aceasta comisie prezidentiala reprezinta un balon de oxigen si pentru mezina presedintelui. in cadrul unei emisiuni televizate, proaspatul eurodeputat se arata de acord cu legalizarea drogurilor usoare, precum marijuana.
'Eu nu fumez, nu beau cafea, e ceva atat de delicat sa-mi dau eu cu parerea despre asa ceva... atata vreme cat nu-mi dau seama ce gust are o tigara. Dar daca in unele tari ca Olanda si ca America aceste droguri sunt permise, marijuana, pentru ca am inteles ca nu dau dependenta... nu e vorba de ecstasy, care am inteles ca-ti afecteaza celulele nervoase, si de cocaina. Se refereau la marijuana. La iarba. Probabil ca voi fi de acord cu aceasta initiativa' a afirmat Elena Basescu.

EBA DESPRE LEGALIZAREA MARIJUANEI


Pusa la zid de catre clasa politica si acuzata ca promite romanilor legalizarea drogurilor, EBA a incercat sa invoce practicile existente in materie la nivelul UE.
'Si eu, pentru faptul ca-mi doresc o cariera la nivel european, nu trebuie sa ma feresc sa vorbesc despre subiecte, chiar daca sunt delicate, cum este moartea asistata sau drogurile, pentru ca putine persoane isi asuma sa vorbeasca despre droguri. Nu suna bine, prefer sa ocolesc subiectul si multe persoane prefera sa spuna: nu comentez. Ba da, comentez. Atata timp cat este o decizie luata la nivelul Uniunii Europene poate ca as fi de acord, pentru ca trebuie sa ne supunem majoritatii. Dar sa fie legalizat la noi in tara si sa porneasca din tara noastra initiativa catre Uniunea Europeana, in niciun caz, pentru ca consider ca acest fenomen este foarte periculos si este incontrolabil' avea sa revina europarlamentarul asupra propriilor afirmatii.

Patriarhia se opune legalizarii prostitutiei

Alertata de problema legalizarii prostitutiei, Patriarhia Romana a reactionat imediat la continutul raportului comisiei prezidentiale. 'in martie, o astfel de propunere era cuprinsa in proiectul noului Cod penal. Atunci, dar si astazi si oricand, Patriarhia Romana va avea acelasi punct de vedere legat de legalizarea prostitutiei. Institutiile statului si legile au menirea sa apere demnitatea persoanei, institutia familiei si valorile vietii sociale. Proiectele din ultimele luni arata ca demnitatea persoanei, institutia sacra a familiei si moralitatea publica sunt complet ignorate de autorii acestora. in consecinta, Patriarhia Romana respinge propunerile de dezincriminare a prostitutiei', a sustinut Constantin Stoica, purtatorul de cuvat al Patriarhiei.

Aceasa stire a fost preluata de pe Antena3.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu