miercuri, 23 septembrie 2009

Comisia Prezidentiala pentru Demografie propune legalizarea prostitutiei

Sunt cateva propuneri ale unei comisii prezidentiale, prezentate intr-un raport, care are girul lui Traian Basescu.
Infiintata prin decizia lui Traian Basescu, comisia prezidentiala pentru demografie a dat publicitatii un raport care arata numeroasele neajunsuri sociale din Romania. A venit, insa, si cu solutii indraznete.
'Legalizarea sexului comercial (nu si a intermediarilor de servicii sexuale) ar fi o posibilitate de control a bolilor cu transmitere sexuala. (...) Infiintarea de servicii si centre de specialitate prin intermediul carora femeile care practica sexul comercial sa poata beneficia pe langa serviciile de asistenta (medicala, sociala, psihologica) si de prezervative oferite gratis', se arata in raport.
Mai exact, documentul de la Cotroceni propune legalizarea prostitutiei.
Biserica Ortodoxa nici nu vrea sa auda de asa ceva. 'Legalizarea prostitutiei va agrava problema sub forma unei sclavii motivata financiar, care intensifica degradarea morala a societatii, proliferarea diferitelor boli si cresterea numarului divorturilor, iar femeilor prinse in aceasta scalvie li se afecteaza iremediabil sanatatea psihica si fizica, precum si demnitatea sociala', crede Constantin Stoica, purtator de cuvant Patriarhia Romana.
In raportul Comisiei prezidentiale se vorbeste si despre 'descurajarea' consumului de droguri, dar nu oricum, ci cu 'diferente de rigoare' intre drogurile usoare si cele tari. Reprezentantii comisiei propun si introducerea in cartierele cu multi dependenti a automatelor cu seturi sterile de injectare -la fel ca in unele tari europene, pentru a preveni refolosirea seringilor:
'Dezincriminarea consumului de droguri (nu a traficului!) pentru a aduce la 'suprafata' consumatorii. (…) Incriminarea consumului produce efecte secundare grave precum refolosirea seringilor care conduce la transmiterea unor boli grave'.
Asta nu inseamna ca incurajeaza consumul de droguri, insa fie comisia de la Cotroceni nu a aflat ca din anul 2000, consumul de droguri nu mai este pedepsit, fie se refera la detinere in vederea consumului, fapta care este pedepsita penal. Oricum, Patriarhia se impotriveste si in acest caz.

Aceasa stire a fost preluata de pe StirileProTV.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu