miercuri, 13 ianuarie 2010

Efectul "Avatar"


Fiecare dintre noi se poate refugia in realitatea pe care filmele o ofera ca alternativa vietilor noastre. Numai ca fanilor filmului 3D, al lui James Cameron, "Avatar", li se pare greu sa separe realitatea de fictiune. Si asta intrucat, potrivit "Daily Mail", forumurile de pe Internet au fost invadate de mesaje ale celor care au vizionat pelicula. Pana aici, nimic neobisnuit, numai ca postarile acestora dezvaluie faptul ca sunt deprimati si chiar au ganduri de sinucidere. Motivul? Faptul ca nu pot sa viziteze lumea extraterestra inventata de Cameron, Pandora.
Conform CNN, "Avatar Forums" a strans 1000 de mesaje sub categoria "Modalitati de a te descurca cu depresia cauzata de faptul ca visul de a ajunge pe Pandora este irealizabil".
"Eu insumi am fost deprimat. De fapt, filmul m-a facut fericit. Dar pot sa inteleg de ce i-a deprimat pe oameni. Filmul a fost foarte frumos si a aratat ceva ce noi nu avem pe Pamant. Cred ca oamenii si-au dat seama ca am putea trai intr-o lume complet diferita si asta i-a facut sa se deprime", a declarat administratorul forumului, Philippe Baghdassarian.
Totodata, unul dintre fani, cu pseudonimul "okoi", a scris ca dupa ce a vazut "Avatar", l-a cuprins depresia, intrucat "s-a trezit" inapoi in aceasta lume. Drept urmare, forumistul a mers la cinema sa vada filmul pentru a doua oara, in ideea ca isi va ameliora starea. "De cand am fost sa vad "Avatar", sunt deprimat. Vazand lumea minunata a Pandorei si pe toti Na'vi m-a facut sa imi doresc sa fiu unul dintre ei. Nu pot sa nu ma gandesc la lucrurile care s-au intamplat in film si toate lacrimile si fiorii pe care mi i-a dat. Chiar am cochetat cu ideea sinuciderii, gandindu-ma ca daca fac acest lucru, voi renaste intr-o lume asemanatoare Pandorei", a scris Mike, un alt fan al peliculei.
Psihiatrul Stephan Quentzel a declarat ca lumea virtuala nu este reala si nu va fi niciodata, dar este punctul culminant a ceea ce se poate construi pana acum in acest domeniu. "A fost nevoie de cea mai buna tehnologie a noastra pentru a crea aceasta lume virtuala si viata reala nu va fi niciodata la fel de utopica precum cea de pe ecran. Lumea virtuala face ca cea reala sa para mult mai imperfecta", a mai adaugat Quentzel, conform sursei citate.

Comentariul meu:
Iata o alta cale despre cum se pot manipula masele, de a-I determina pe cei slabi in credinta sa-si urasca propria omenire, ca pana la urma scopul sa fie acelasi: disparitia acestora, de data aceasta prin sinucidere.
Cum poate crede cineva ca daca se sinucide, si isi propune inainte ca sa savarseasca fapta, ca o sa “renasca” intr-o lume pe care el si-o programeaza dupa suicid, Pe ce te poti baza cand gandesti acest lucru? Cum poti sa dai crezare unor indivizi care iti spun ca vei renaste ori de cate ori va fi nevoie pana ce “tu” te vei desavarsi ? Si despre ce desavarsire vorbim? Ce ne indeamna sa credem asa ceva? Raspunsul este urmatorul : LIPSA CREDINTEI sau CHIAR PUTINA CREDINTA!

Doamne ajuta la cati mai putini cei care se vor lasa inselati!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu